29 November 2006

Så mycket för karaktären ;)

Kommer ni ihåg hur stolt jag var över att jag INTE köpte en symaskin för 14 500:- på Syfestivalen?

Nu står den här lik förbaskat. Efter att ha våndats, längtat och funderat i tio dagar föll jag till föga och kontaktade Pia på Symaskinsbutiken i Västerås. Och jodå, hon kunde tänka sig att låta mässerbjudandet gälla fortfarande.

Så nu är jag stolt ägare till en Brother Innovis 1200.

Jag var där i måndags och hämtade den och satt i tre timmar i hennes lilla butik för en grundkurs i broderienheten. Broderade, drack kaffe och minglade med kunderna.

Och jag är sååå lycklig!! :)

(Kära släktingar! Bli inte förvånade om det kommer något sytt och broderat från tomten i år!)

Fantastisk länksamling för stickintresserade!

Ulrika har skapat en fantastisk länksamling för alla som är intresserade av stickning. Bloggar, tidningar, butiker, mänster och mycket mer finns bland de väl sorterade 2 649 (!) länkarna på stickamera.se

Eldorado!

Den är klar!!

Jag är så glad. Min rosa alpackaschal är klar och den blev jättefin! (Det lönade sig att repa upp 30 cm i början.)

Så här ser den ut:
När jag blockade den blev den så lång att den gick över ändarna av sängen, men det drar ju ihop sig lite när jag börjar använda den.


23 November 2006

Leverans från Tyskland

Äntligen!

Som jag tidigare berättat hittade jag efter mycket letande en firma i Tyskland som förde Lana Grossa-garnen i rätt nyanser för den här jackan:
och dessutom var beredd att skicka dem till Sverige. Jag ville dock inte berätta vilken firma innan jag testat deras pålitlighet.

Men igår kom paketet:

Herr Sperveslage på Die St(r)icknadel i Quakenbrück (!) har varit väldigt tillmötesgående. När jag skickat in min beställning mailade han mig följande (lägg särskilt märke till hans PS):

Hej Fru Folin,
wir bedanken uns für Ihren Auftrag, den wir gerne für Sie ausführen werden.

Bitte geben Sie uns noch Ihre Kreditkartendaten (per Mail, per Fax oder telefonisch) an, damit wir Ihren Auftrag weiter bearbeiten können.

Karte: VISA, Master, American Express, Diners Club (nicht zutreffendes löschen)

Karten-Inhaber:
Karten-Nummer:
Ablauf-Datum:

Mit internetten Grüssen

Ihre St(r)icknadel
H. Sperveslage

PS: Vi hoppa att ni prata tysk. När du kan inte första, masste vi skriva svensk eller engelska.
En nackdel är naturligtvis att han inte kan hantera säkra kortbetalningar, men är man kär (i en tröja) så är man. Jag har öppnat ett konto med tillhörande betalkort enkom för internetbetalningar och sätter över så mycket pengar som behövs för varje beställning.

Nu råkade jag förälska mig i en specifik kombination av garner och färger. Annars hade jag inte behövt leta lika länge efter en leverantör. Lana Grossa har flera saluförare i Storbrittanien och en hel uppsjö med internetshop i Tyskland. (Dock är det många som inte skickar utanför landet.)

20 November 2006

Färdiga raggsockor

Raggsockorna (som jag köpte garn till på Syfestivalen) blev klara häromdagen:
Det är lustigt att det blir sådan skillnad i mönster trots att det är samma garn!

Bal på nationen


För första gången på flera år var vi på bal på V-Dala nation i lördags. Naturligtvis hade alla mina gamla balklänningar krympt (?). Tid eller lust att sy en ny fanns inte så jag fick hyra en.

Lite personlig prägel i form av ett halsband och en schal att ha över armarna ville jag ändå ha, så fredagen fick bli pysseldag.

Halsbandet består av vaxpärlor i färgerna choklad, nougat och crème. Mellan dem har jag trätt två rocailleprälor i bärnstensfärg. Glaspärlorna med bronsprickar, som är halsbandets "piece de resistance", har jag hittat hos Perlgallerian.

Schalen är av chokladfärgat siden. Jag är särskilt nöjd med fransen som jag råkade få syn på när jag stod och skulle betala för tyg och tråd!

Och skoj var det!!

11 November 2006

Nytt halsband

Jag ska på tjejfest i Borlänge idag, så jag såg till att göra klart mitt nya halsband:

Sötvattenspärlor, bergskristall och lite rocaillepärlor.

08 November 2006

Hoppas, hoppas!!

Kanske har jag äntligen lyckats hitta en firma som levererar Lana Grossa-garner till Sverige OCH har rätt färger på garnet.

Jag undrar hur många tyska garnsidor jag har varit inne på.

Och jag som inte ens kan tyska!

07 November 2006

Raggisarna vann

Jag bestämde mig för att börja med raggsockorna. Dels för att vi har golvdrag hemma och jag fryser om fötterna och dels för att det är en så bra stickning att ha på bussen. Med strumpstickor riskerar man inte att peta ut ögonen på grannen.
Jag är hemskt nöjd med färgerna på garnet. Ser ni vilken snygg diagonal randning det blev på skaftet!

Jag håller också på med sonens kofta. Nu är det bara ärmarna kvar.
Den snygga randningen vid fållen och på oket går inte riktigt fram på bild, så ni får bara tro mig när jag säger att det ser riktigt bra ut IRL.

Dessutom stickar jag på min mörkrosa alpacka. Har faktiskt passerat hälften. (I mönstret anges att den ska bli 169 cm lång. Enjämn och bra siffra!) Den kommer att bli underbart skön en vacker dag.

05 November 2006

Det hemförda bytet

Jag kom inte hem med en symaskin för 14 500:-, (en Brother NV1200) men det var bra nära. Usch, så sugen jag är. Den kunde allt utom att hälla upp kaffe och dammsuga.

Lite annat blev det dock. En fördel med att inte lägga ut 14 500:- är att alla andra inköp känns helt legitima! :) Det här kom jag hem med:
Längst till vänster syns två nystan Raggi som ska bli sockor till undertecknad. Förra säsongen stickade jag sju par och gav bort allihop. Nu är det min tur! Garnet är melerat i mossgrönt, grått och beige. Riktiga skogssockor.

Nordost om Raggi ses två nystan Opal. opalgarn.se var där för att försöka knyta butikskontakter men hade fullt upp med att sälja garn till alla nyfikna som vill se om det verkligen blir randigt när det är uppstickat! Min svärmor hade aldrig sett garnet tidigare och jag har varit sugen på att prova ett tag, så vi fastnade i montern en god stund. Mycket att välja på.
Det vänstra garnet är i ull och det högra i bomull.

Ytterligare ett snäpp åt öster ligger två härvor från Solkustens spinnverkstad. Jag såg för ett tag sedan ett mönster där jag tänkte att det skulle passa med just ett sådant här garn. Nu har jag garnet men har glömt vilket möster det var! :) Men det ger sig säkert.

De små tyglapparna längst ut är från Fingerfärda. Jag har svårt att tänka mig vackrare broderier än de Kerstin åstadkommer. Jag vill ha nästan allt. Lapparna är småbitar av tyg med tryckta mönsterdetaljer på som de reade ut. De två i linne har en tupp resp en höna och ska blir grytlappar, tänkte jag. Den vita vadmalsbiten har en stiliserad blomma och kommer sannolikt att sluta som nåldyna. Den gråa funderar jag på att göra framsidan till en liten väska av. Vi får se. Fritt broderi är i alla fall rysligt roligt.

Om man sedan vänder västerut finner man ett nystan förgarn från UlloMera. Brevid Ullomera satt en kvinna som gjorde de mest fantastiska hattar och mössor i förgarn som hon sedan tovade i maskin och formade över vispbunkar. De var så vackra!! Så nu ska jag försöka mig på att göra en själv. UlloMera hade hur många vackra färger somhelst på garnet, så vi blev stående rätt länge, svärmor och jag, innan vi lyckades bestämma oss.

Till sist finner man, bland alla garnerna, ett antal askar med pärlor från Rum & ram. Jag kan bara inte gå förbi när det glittrar så vackert i alla färger!

Nu är bara frågan; Vad ska jag börja med?????

02 November 2006

Syfestival i helgen?

Är det någon som ska på Syfestival i Sollentuna i helgen? Jag ska dit och kommer också att ha med mig svärmor som är en riktig handarbetare. Hon fyllde 60 igår, så det blir min present till henne.
Vi ska klappa på alla nysatn och smeka vartenda broderi som finns. Svärmor lär dessutom vilja prata gamla minnen med diverse vävstolar.

Ska bli skoj!